Thursday, March 18, 2010

bersyukur dengan nikmat dan bersabar atas nikmat

bersyukur atas nikmat dan bersabar atas nikmat itu yg dipesan oleh cikgu mai terhadap ku.. oh.. hanya tinggal esok hari sahaj aku akan bergelar isteri bagi umar afifi.. bercampur gaul perasaan di hati.. ada pesan dari seorg doktor perempuan bahawa kesabaran seorg isteri terhadap suami betul2.. berada di paras hidung.. iaitu hampir sukar bernafas... tapi kedua2 org pesan perkara yg sama iaitu ...suamimu ialah syurgamu.. jadi kejarlah.. jika kamu mahu syurga dihujungnya..

mak.. akak tahu x mungkin bagi mak baca blog akak.. tapi.. banyak perasaan yg akak nak ucapkan pada mak.. xpuas untuk akak bermanja, jadi teman gdh, main2.. tapi ini lah satu2 jalan yg akak pilih.. dan i.alllah allah tahu sebabnya. jika bukanlah kerana kasih akak pada mak, akak xkan meneruskan niat ini.mak minta maaf banyak2 semasa syurgaku dibawahmu.. banyak perkara yg akak amik ringan atas teguran, kasih syg, pengharapan.. maafkan akak atas segala kesalahan.. doakan akak.. akak harap dapat bagi satu syurga pada mak.. akak sayang sgt kat mak.

bagi abg2 dan adik2.. maaf seringkali xmenerima teguran.. xmampu jadi adik dan kakak yg baik.. harap sgt korg dapat masuk ngan bakal suami iman.. Allah bagi perasaan sayang iman pada korg sgt tinggi, terima kasih sentisa menjaga..menegur.. moga allah kumpulkan kita bersama di akhirat kelak.. moga2 kita xmendakwa satu samalain.. isam, abu, saif, wafi, pipi,aman,adam,puteri, amat moga allah satukan hati, fikrah kita bersama walaupun kita mempunyai keluarga masing2 kelak... maafkan iman.. doakan iman.

kawan2/ sahabat2 terima kasih atas sokongan dan dorongan..moga allah membalasnya..
doakan sya yg sangat lemah.. hanya allah sahaja yg tahu rentak hati yg bedegup.. jika kawan2 kata iman mesti teringat saat indah ngan suami.. tapi sebenarnya iman x fikirpun tentang itu apa yg iman fikirkan.. saat beralih syurga dan tanggungjawab yg akan dipikul sebab beralihnya fasa baru..

apa2pun doakkanku.. moga allah beriku kekuatan

1 comment:

 1. salam iman....

  ya, bersyukur dengan nikmat, bersabar dengan nikmat juga...

  honestly ana sendiri tak boleh bayang if ana ada di tempat anti..Allah knows better, stiap susunanNya ada hikmah, ada manisnya...

  He will never leave you alone...iAllah, fasa baru dalam mengejar cintaNya..

  Semoga istiqamah di dalam cintaNya...

  Uhibbukifillah


  Huda Mansor

  ReplyDelete